Manifestos i Altres Comunicats

L’Ajuntament de Lleida ha comunicat que anul·la els mercats a l’exterior del camp d’esports i Barris nord.

La suspensió fins a nova ordre, significa un greuge comparatiu respecte les grans superfícies i botigues de la ciutat.

El tancament significa la prohibició de facto del lliure exercici de la pagesia, sector primari i essencial, i del dret del consumidor a comprar fresc i de temporada, tot i ser més necessari que mai el compromís de l’ajuntament en reforçar aquesta simbiosi.

Assemblea Pagesa creiem que els veïns i veïnes de Lleida tenen dret a l’abastiment de fruites i verdures fresques, de temporada, directe de la pagesia i a poder ser ecològiques per garantir una alimentació sana que potenciï el sistema immunològic.

Proposem la continuïtat del subministrament com a forma de comerç directe i essencial entre pagesia i ciutadania.

Som favorables a l’autonomia de la gent per produir els seus propis aliments. En el seu defecte, som favorables a la reorganització temporal del mercat, tal com fan altres ciutats i pobles de Catalunya i del món que també sofreixen aquesta pandèmia, però no a la prohibició.

Assemblea Pagesa en defensa de la ciutadania i la pagesia ens veiem en la necessitat de reivindicar l’afavoriment del consum d’aliments que contenen tots els nutrients necessaris per fer front a les circumstàncies actuals i, per tant, volem facilitar la distribució d’aquests productes, especialment als col.lectius de major risc.

Per una pagesia lliure.

Assemblea Pagesa, 24 de març de 2020

 

Mercat de Lleida, 21/03/2020

 

 

SOLIDARITAT AMB LA DOLÇA REVOLUCIÓ I EL JOSEP PÀMIES; DIMISSIÓ DE LA CONSELLERA DE SALUT, ALBA VERGÉS

Davant l’anunci de la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, de portar el Josep Pàmies i la Dolça Revolució a la fiscalia per participar en un acte sobre l’MMS i l’autisme el 14d’octubre,

Davant l’anunci de la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, d’iniciar un expedient sancionador pel mateix motiu,

Davant les sancions que aquesta mateixa conselleria fa temps que està aplicant a la Dolça Revolució i la multa de 90.000 euros que li ha imposat aquesta mateixa setmana per tenir a la web de l’associació testimonis de curació,

Davant la informació tergiversada que s’està transmetent des dels mitjans de comunicació i els atacs personals a Josep Pàmies,

l’Assemblea Pagesa volem expressar:El nostre reconeixement a Josep Pàmies pels seus anys de dedicació a la lluita pagesa i per una alimentació bona, neta i justa; i juntament amb la Dolça Revolució, per les tasques de divulgació sobre l’ús i les propietats de les plantes medicinals, la medicina natural i altres teràpies alternatives.

La nostra solidaritat contra allò queentenem com a un atac a la llibertat d’expressió i d’informació i un intent de persecució d’activitats destinades a l’autogestió de la salut i de compartició d’experiències i de coneixements relacionats.

Que en haver participat de l’acte pel qual es fa la denúncia, podem afirmar de primera mà que durant la jornada del dia 14d’octubre, els ponents no van fer “publicitat enganyosa o frau” de cap tipus: van introduir la jornada esmentant la seva formació acadèmica no mèdica, les seves intencions (de compartir informació, no de prescriure res a ningú) i la voluntat de contrastar les seves informacions amb proves científiques.

Que ens reconeixem en la seva lluita contra l’excés d’administració de les nostres vides en general i de la salut i de l’agricultura en particular.

Que és lícit etiquetar les propietats de les plantes medicinals, tot i que això impliqui desobeir la legislació vigent que ho persegueix a través d’amenaces i sancions.

Denunciem que l’assetjament que estan patint no és un fet aïllat, sinóque forma part d’una campanya global contra la medicina natural, la pagesia i l’alimentació ecològica. Aquesta campanya intenta silenciar totes aquelles persones i grups que qüestionen l’agroindústira, la indústria farmacèutica i el corporativisme mèdic ique es neguen a obeir els mandats de les autoritats còmplices dels diferents Estats i organitzacions internacionals.

Per tot això, demanem la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés. Aquesta no és la sobirania que volem construir.

Assemblea Pagesa, 22 d’octubre de 2018