CONSTITUÏM UN ESPAI PROPI DE LA PETITA PAGESIA

Byadmin

CONSTITUÏM UN ESPAI PROPI DE LA PETITA PAGESIA

CONSTITUÏM UN ESPAI PROPI DE LA PETITA PAGESIA

EN ALIANÇA AMB LA CIUTADANIA CRÍTICA I ELS GRUPS EN DEFENSA DEL TERRITORI

Les primeres mobilitzacions seran al voltant de Setmana Santa

L’Assemblea Pagesa de Catalunya vam reunir ahir a Pujalt unes 200 persones provinents, principalment, de la pagesia però també d’altres col·lectius relacionats amb la lluita pel dret a l’alimentació i per la defensa del territori.

La convocatòria portava per títol “Una altra pagesia, una altre sistema alimentari, un altre territori” i es dirigia a visualitzar les realitats pageses obviades pel moviment agrari de les darreres setmanes i a establir aliances per defensar-les.

L’assemblea oberta es va posicionar críticament respecte a la Plataforma Pagesa per no apostar per canviar les bases de l’actual model agroalimentari, responsable de la desaparició de la petita pagesia. En aquest espai es barregen reivindicacions contradictòries i ha transitat,  amb escàs debat, cap a una taula de treball sense clarificar el model que defensa.

L’assemblea va servir per posar de manifest algunes de les dificultats pròpies de la pagesia petita i agroecològica i va coincidir en la necessitat d’unir forces i de retornar a la capacitat de mobilització i d’oposició al model dominant, demostrada a principis d’aquest segle amb les lluites contra els transgènics.

L’Assemblea Pagesa es posiciona clarament a favor d’un model de pagesia local, independent, agroecològica, nombrosa, tradicional, de relació directa amb la ciutadania i a favor també de l’organització de la producció i consum en clau interna de país i sense classisme de cap mena. I a la vegada, en contra de l’agroindústria i del model exportador. Ho venim defensant des de la nostra creació en el 2002 i no creiem en els espais de mobilització de “sector primari” ja que amaguen els interessos diferenciats i redueix el nostre clam al de l’economia.

Per això, juntament amb diverses persones i entitats reunides a Pujalt, hem acordat crear un espai diferenciat de lluita, per a la transformació del sistema alimentari, en clau agroecològica, de sobirania alimentària i de defensa de la terra i del paisatge rural.

També s’ha mostrat voluntat de treballar per a la creació d’espais permanents de coordinació de les lluites de la petita pagesia.

Les primeres mobilitzacions que hem acordat seran al voltant de Setmana Santa i inclouran espais de reflexió sobre demandes, accions de desobediència i  construcció d’alternatives del moviment.

Molta gent petita i en aliança.

Balaguer, 26 de febrer de 2024

About the author

admin administrator

Leave a Reply